Agenda tentoonstellingen

bij Galerij Theaxus in Kluisbergen

0478 45 95 57

Welke tentoonstellingen kunt u in de kunstgalerij bezichtigen?


U bent van harte welkom op de de nieuwe Tentoonstelling in Galerij Theaxus

Speciaal Geschenk Ideeën 4 december 2021 tot 17 januari 2022

Open na afspraak
Reservatie: gsm +32 478 459 557 – info@galerij-theaxus.com.
U bent van harte welkom tussen 14 u tot 19 u.

Meer info

Speciaal Geschenk Ideeën in Galerij Theaxus

Pieter Stockmans: porselein
Dorothea Van De Winkel: wandtapijten & textiele-kunstDe Tentoonstelling loopt van 4 december 2021 tot en met 17 januari 2022
Galerij Theaxus is toegankelijk tussen 14u – 19u op zaterdag, zondag, maandagDorothea Van De Winkel Ommegangstraat 3 9690 Kluisbergen-Kwaremont tel +32 55 38 60 53 gsm +32 478 459 557 payconiq by Bancontact

Meer info


VIRTUAL SUMMER ART FAIR 2021 15 July to September 2021

We confirm you have been selected to be part of the Summer Virtual Art Fair 2021.
Link to the Summer Virtual Art Fair
Link to the online catalogue

American Tapestry Biennial 13

San Jose Museum of Quilts and Textiles 520 1st Street San Jose, CA June 18, to September 12, 2021

info@musaartspace.com  -  www.musaartspace.com

Juror Nick DeFord selected your tapestry “Tornado In The Field II” for ATB 13, USA
Highfield Hall & Gardens 56 Highfield Drive Falmouth, MA January 27, 2021 to March 27, 2021

https://highfieldhallandgardens.org/

Internationale Tentoonstelling:
WE CONTEMPORARY 2021 VIENNA

MUSA International Art Space the exhibition 22-24-25 June 2021
info@musaartspace.com - www.musaartspace.com
Selected tapestries: Blue Landscape I, 2018 - Blue Landscape II, 2018

Permanente Tentoonstelling

Naast onze tijdelijke tentoonstellingen hebben wij ook een permanente tentoonstelling met werken van volgende ontwerpers Bart Baccarne, Amandus Vanquaille, Pieter Stockmans, Mieke Selleslagh, Rudy Van Geele.

Bart Baccarne

Hij werkt reeds enkele jaren aan series buitenmeubelen: tuin- en stadsbanken, picknicktafels, bloembakken,… Het zijn kleine tot middelgrote series, gemaakt uit recyclagematerialen en met een onverwoestbaar karakter. De verschillen zijn soms minimaal: aantal gebruikte balken, hoogte en kromming van de leuning. Soms zijn de ontwerpen eerder conceptueel. Hij ziet het als zijn taak om voor gebruikte materialen nieuwe toepassingen te vinden en ze zo terug te geven aan de gemeenschap. Deze locatie geeft het bovendien ook nog een aspect. Bart is hier namelijk docent aan de Katholieke hogeschool Mechelen, een van onze voornaamste designscholen.

Amandus Vanquaille

Hij brengt onder de naam The Nomad Concept een serie lichte zeilen, die zowel de zon als de regen efficiënt tegenhouden. Of het nu een kleine tuin of een festivalweide is, voor elke locatie heeft hij een even mooie als stevige oplossing. In Galerij Theaxus presenteert hij de Icebird, een tentsculptuur die waterdicht, stormvast en lichtdoorlatend is.
 2001 Icebird zeilsculptuur

Pieter Stockmans

Schepping stoelt op doen, niet op denken, het maken baart ideeën die op hun beurt andere ideeën voortbrengen, gaandeweg, onderweg, worden er, hoe vreemd ook, beslissende opties genomen. Zoals het automatisme van de ploegende boer, of de gewoonte van het gebed, of het reciteren van mantra's, of nog de herhaling van een dagelijks gebaar. Het is een zoeken naar eenvoud, naar rust, naar lichamelijk welzijn.
Tekst: Pieter Stockmans

Mieke Selleslagh

Sinds 1982 werkt ze intensief in haar atelier en ontwikkelt creaties in haar typische stijl met haar karakteristieke techniek.
Haar handgedraaide keramiek schittert door eenvoud en zuiverheid in vorm-authentiteit èn natuurlijke kleurpatronen.
Tekst: Mieke Selleslagh

1. Gletjer White - Raku - Foto © Mieke Selleslagh; 2. Coral - Raku - Foto © Mieke Selleslagh;
3. Saphire Bleu - Raku - Foto © Mieke Selleslagh

Rudy Van Geele

Sinds ‘87 is Rudy Van Geele (1955° Gent) bezig met het maken van meubel- en verlichtingselementen meestal als unica of in beperkte serie. Steevast gebruikt hij daarbij ijzer als basismateriaal omdat hij daar de grootste affiniteit mee heeft en het hem nog nauwelijks technische beperkingen oplegt. In zijn verlichtingsobjecten gebruik hij veelal polyester dat een zacht doorschijnende perkamentachtig effect geeft. Zijn objecten worden gekenmerkt door de glooiende vormgeving die hij hen geeft. Het speelse, sensuele van een gebogen meanderende lijn fascineert hem. Het geeft hem een grote vrijheid om allerlei nieuwe vormen te laten ontstaan. Daarom is hij ook steeds intensief op zoek naar nieuwe combinaties van technieken en materialen waarmee hij objecten kan creëren die opnieuw verrassen én die hij zelf kan uitvoeren, want de dingen die hij bedenkt maakt hij zelf!
Tekst: Rudy Van Geele