Agenda tentoonstellingen

bij Galerij Theaxus in Kluisbergen

0478 45 95 57

Welke tentoonstellingen kunt u in de kunstgalerij bezichtigen?

Meer info

Herfst Tentoonstelling in Galerij Theaxus

De tentoonstelling loopt van 5 September 2020 tot en met 26 Oktober 2020

Open na afspraak: gelieve te reserveren via +32 478 459 557 - info@galerij-theaxus.com

Dorothea Van De Winkel wenst U van harte welkom tussen 14u tot 19u.

Blue Landscape II, 2018
Photo  Technifoto Van Wambeke

The 13th Textile Art Biennial "Scythia"
Photo  Scythia Textile Art

“Blue Landscape II” was selected by jury to be exhibited at the 13th International Textile Art Biennial “Scythia”. 

Ivano-Frankivs’k, Ukraine, 6 - 18 August, 2020. 

Juror Nick DeFord selected your tapestry “Tornado In The Field II”, for ATB 13

Pencil Drawing I-II, 2020
Photo  Galerij Theaxus

Tornado In The Field II, 2016
Photo  Technifoto Van Wambeke


Galerij Theaxus is open na afspraak van 14 tot 19 uur op zaterdag, zondag, maandag.
Dorothea Van De Winkel, Ommegangstraat 3, 9690 Kluisbergen-Kwaremont-Belgium.
  055 38 60 53   -     0478 45 95 57 
Payconiq by Bancontact

info@galerij-theaxus.com  -   www.galerij-theaxus.com

Dorothea Van De Winkel: wandtapijten & textiele-kunst 
Haar ontwerpen zijn abstract zowel voor wand- als vloertapijten tot integratie in de woning. De werken als levende en op zichzelf staande kunstwerken, gezien als het middelpunt, basis element of als bouwsteen van een interieur, het geluiddempend effect is niet te verwaarlozen in moderne gebouwen. 

Dorothea heeft deelgenomen aan:
Solo Tentoonstelling - Dorothea Van De Winkel - Hedendaagse Wandtapijten.
De tentoonstelling van 7 april tot 22 april 2018 in Stadhuis , Markt 1, Oudenaarde.
7th International Biennial of Contemporary Textile Art: DIVERSITY. In the SUBTE Exposition center. Montevideo, Uruguay 2017. "In The Open Field I, 2014" selected by jury to be exhibited at the World Textile Art. Expo 5 Oct.-11 Nov. 2017. www.wta-online.org
Dorothea was selected for de expo: "From Lausanne To Beijing" 9th International Fiber Art Biennale width selected artwork "Tornado In The Field II, 2016". From 10 09 16 - 26 09 16 in The Guan Shan Yue Art Museum, Shenzhen, Guangdong, China. www.chinafiberart.com
'In The Open Field I, 2014' was selected by jury to be exhibited at the 11 International Biennial Exhibition of Contemporary Textile Art 'Scythia'-, June 15-26, 2016 Kherson, Ukraine. Exhibition opening on June 15, 2016. I won the 3 prize bronze medal. www.scythiatextile.com
Dorothea was geselecteerd v/d expo: 5th Riga International Textile and Fibre Art Triennial "Tradition & Innovation" with "In The Open Field I, 2014". from 23 04 15 to 10 06 15 in Riga, Letland. The International Conference with the Theme "DIVERSITY & UNITY". in The Arsenāls Exhibition Hall, 1 Torna street, Riga, LV-1050, Latvia. www.lnmm.lv

Permanente Tentoonstelling

Naast onze tijdelijke tentoonstellingen hebben wij ook een permanente tentoonstelling met werken van volgende ontwerpers Bart Baccarne, Amandus Vanquaille, Pieter Stockmans, Mieke Selleslagh, Rudy Van Geele.

Bart Baccarne

Hij werkt reeds enkele jaren aan series buitenmeubelen: tuin- en stadsbanken, picknicktafels, bloembakken,… Het zijn kleine tot middelgrote series, gemaakt uit recyclagematerialen en met een onverwoestbaar karakter. De verschillen zijn soms minimaal: aantal gebruikte balken, hoogte en kromming van de leuning. Soms zijn de ontwerpen eerder conceptueel. Hij ziet het als zijn taak om voor gebruikte materialen nieuwe toepassingen te vinden en ze zo terug te geven aan de gemeenschap. Deze locatie geeft het bovendien ook nog een aspect. Bart is hier namelijk docent aan de Katholieke hogeschool Mechelen, een van onze voornaamste designscholen.

Amandus Vanquaille

Hij brengt onder de naam The Nomad Concept een serie lichte zeilen, die zowel de zon als de regen efficiënt tegenhouden. Of het nu een kleine tuin of een festivalweide is, voor elke locatie heeft hij een even mooie als stevige oplossing. In Galerij Theaxus presenteert hij de Icebird, een tentsculptuur die waterdicht, stormvast en lichtdoorlatend is.
 2001 Icebird zeilsculptuur

Pieter Stockmans

Schepping stoelt op doen, niet op denken, het maken baart ideeën die op hun beurt andere ideeën voortbrengen, gaandeweg, onderweg, worden er, hoe vreemd ook, beslissende opties genomen. Zoals het automatisme van de ploegende boer, of de gewoonte van het gebed, of het reciteren van mantra's, of nog de herhaling van een dagelijks gebaar. Het is een zoeken naar eenvoud, naar rust, naar lichamelijk welzijn.
Tekst: Pieter Stockmans

Mieke Selleslagh

Sinds 1982 werkt ze intensief in haar atelier en ontwikkelt creaties in haar typische stijl met haar karakteristieke techniek.
Haar handgedraaide keramiek schittert door eenvoud en zuiverheid in vorm-authentiteit èn natuurlijke kleurpatronen.
Tekst: Mieke Selleslagh

1. Gletjer White - Raku - Foto © Mieke Selleslagh; 2. Coral - Raku - Foto © Mieke Selleslagh;
3. Saphire Bleu - Raku - Foto © Mieke Selleslagh

Rudy Van Geele

Sinds ‘87 is Rudy Van Geele (1955° Gent) bezig met het maken van meubel- en verlichtingselementen meestel als unica of in beperkte serie. Steevast gebruikt hij daarbij ijzer als basismateriaal omdat hij daar de grootste affiniteit mee heeft en het hem nog nauwelijks technische beperkingen oplegt. In zijn verlichtingsobjecten gebruik hij veelal polyester dat een zacht doorschijnende perkamentachtig effect geeft. Zijn objecten worden gekenmerkt door de glooiende vormgeving die hij hen geeft. Het speelse, sensuele van een gebogen meanderende lijn fascineert hem. Het geeft hem een grote vrijheid om allerlei nieuwe vormen te laten ontstaan. Daarom is hij ook steeds intensief op zoek naar nieuwe combinaties van technieken en materialen waarmee hij objecten kan creëren die opnieuw verrassen én die hij zelf kan uitvoeren, want de dingen die hij bedenkt maakt hij zelf!
Tekst: Rudy Van Geele